tripping breaker a few seconds after start up

1 year 6 months ago #3518 by KC
My Quincy QT-10 trips the breaker after a few seconds on start up. I just do not know where to start on troubleshooting. I appreciate any help, thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 6 months ago #3519 by Valzan
Could be a bad breaker. Try it on another circuit.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 6 months ago #3520 by KC
Thanks,     its the breaker/reset on my on off switch box that is tripping, from there I have a disconnect with fuses and then to the circuit breaker on my electrical box. I have had this compressor for 3 years/bought it used and have had no problems up to now. By the way, my air tank is empty. When I try to start I get a few revolutions then it trips the breaker.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 6 months ago #3521 by KC
I already tried replacing the 2 air intake filters and no help.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 months 4 weeks ago #3596 by 3ntropy
Replied by 3ntropy on topic tripping breaker a few seconds after start up
Could be a start capacitor. They are simple to check with a multimeter.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 month 2 weeks ago #3693 by willp
I have the same issue. I even change the breaker and raised the amp number.  Same thing. Then I loosened to feedto the tank  which could not build up pressure in the tank and the breaker then never opened, ???????

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: MTR-Admin
Time to create page: 0.169 seconds